Словакия е против приемането на Украйна в НАТО и има готовност

...
Словакия е против приемането на Украйна в НАТО и има готовност
Коментари Харесай

Словашкият премиер: Против сме Украйна да влиза в НАТО, но в ЕС - може

Словакия е срещу приемането на Украйна в НАТО и има подготвеност да наложи несъгласие, в случай че възникне сходна нужда, съобщи през днешния ден словашкият министър председател Роберт Фицо, съобщи ДПА.

Той сподели пред словашкото радио, че в сряда ще посети Украйна, с цел да се срещне с украинския си сътрудник Денис Шмигал. Разговорите сред двамата министър председатели би трябвало да се състоят в град Ужгород, ситуиран покрай границата със Словакия.

Една от аргументите за срещата е представянето на нов пакет от помощи за Украйна, само че Фицо ще показа ясно словашките позиции, които се разминават с украинските стремежи.

" Ще им кажа, че ще блокираме присъединението им към НАТО, тъй като това няма да е нищо друго, с изключение на съображение за Трета международна война ", съобщи Фицо.

Същевременно словашкият министър председател уточни, че държавното управление му поддържа приемането на Украйна в Европейски Съюз, стига Киев да покрие изискванията за участие като всяка друга кандидатстваща страна.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР